Support og FAQ

Aktuel drift

Driftstatus

Ingen aktuelle driftsbeskeder

Nyheder

Support

Du kan komme i kontakt med os ved at sende en mail eller udfylde vores kontaktformular

Driftstatus

Der er i øjeblikket mindre vedligeholdelse på vores server.

Vi arbejder så hurtigt vi kan på, at komme online igen.

Nyheder

Support

Du kan komme i kontakt med os ved at sende en mail eller udfylde vores kontaktformular

Driftstatus

Vi har gang i en større ommøblering på serveren.

Forvent mere end 24 timers ventetid på adgang til serveren.

Nyheder

Support

Du kan komme i kontakt med os ved at sende en mail eller udfylde vores kontaktformular

Ofte stillede spørgsmål

Funktioner og anvendelse

For at oprette en aktivitet skal du logge på vores portal. Her kan du som lærer oprette en profil. Didaktiko har automatisk 14 dages gratis prøveperiode for nye brugere.

Vores apps har ingen begrænsning på antal aktive deltagere pr. session. 

Du kan oprette et Team (menupunkt i bunden af menuen på din portal), og invitere dine kollegaer hertil. Så kan i dele aktiviteter mellem jer. Det kræver naturligvis at din kollega har et aktivt abonnement.

Som udgangspunkt kan alle Didaktikos apps bruges af alle med teknisk grundforståelse. Det er dog et krav at brugeren kan læse. Spørgsmål rettet mod de mindste elever, er naturligvis formuleret på et passende niveau. 

GeoQuiz’en er designet til at eleverne skal bevæge sig uden for skolens grund, hvilket mest er henvendt til mellemtrinnet og opefter. De mindre elever kan med fordel benytte QR Quiz’en, hvor posterne kan hænges op på skolen. QR Quiz’en kan naturligvis også bruges uden for skolen, f.eks. til et klassisk orienteringsløb.

Når løbet først er oprettet, kan du ikke skifte løbstypen. Det skyldes at de to typer har forskellige teknisk baggrund som ikke kan overføres til andre typer. Du skal derfor oprette et nyt løb.

Ja. Når dørst du har lavet et forløb i vores system, så kan du ændre eller kopiere forløbet til brug igen. 

Mængden af data der bliver anvendt til hver aktivitet er meget lille. Det samme gælder GeoQuiz appen, hvor dataforbruget kun finder sted når elevkoden indtastes og ruten skal hentes. 

Når du har oprettet an aktivitet skal du give dine elever elevkoden som forløbet har (fx. “A123456”). Denne kode skal indtastes på www.dida.dk

Alternativt kan du trykke på elevkoden på din portal. Dette kopiere hele hjemmesideadressen til aktiviteten, hvorfor du kun behøver at indsætte denne i søgefeltet i din browser. Se hvordan du gør dette her.

Oprettelse og tilmelding

Hvis din kommune eller skole allerede har abonnement, vil du automatisk blive tilknyttet vores portal via dit UniLogin. Hvis ikke, kan du købe et abonnement inde på portalen.

Det kommer an på om du køber som kommune, skole, enkelt lærer eller privatperson. Vi har forskellige prisstrukturer, som du kan læse mere om her. Der betales for ét år af gangen, og der er mulighed for at opnå forskellige typer samlerabat ved køb af flere produkter samt loyalitetsrabat for dem som bliver hos os længe.

Lige nu er det kun lærere med UniLogin som kan købe adgang til vores produkter, men vi arbejder på at gøre vores apps tilgængelige for private. 

Tekniske spørgsmål

Didaktikos apps understøtter både iPhone- og Android-telefoner.

Android-telefoner skal som minimum have installeret version 6.0.

iOS-telefoner (iPhones) skal som minimum være model 5 med iOS 9.

Svaret hertil afhænger af hvilken app der er tale om. Evaluering og SkoleQuiz er velegnet til pc, tablet og telefon. QR Quiz er velegnet til tablet og telefon. GeoQuiz er velegnet til telefon.

Se detaljeret beskrivelse her:

SkoleQuiz’en er lavet til webbrowsere, hvilket vil sige, at den som udgangspunkt kan køre i alle browsere (Safari, Google Chrome, Internet Explorer, osv.). Derfor kan den også køre på alle enheder som har en browser, herunder smartphones, tablets og computere. Det er dog et krav, at enhedens browser er opdateret til nyeste version. Skulle du opleve en app der kører dårligt, så send os endelig en mail på didaktiko@didaktiko.dk hvor du beskriver enhed og browser, så får vi kigget på det hurtigst muligt.

Er din eller elevens enhed meget gammel, er det muligt at den ikke har nyeste version af en browser, og derfor ikke kan køre vores apps ordentligt, f.eks. iPhone 4 og ældre, hvor opdateringerne af telefonens styresystem er begrænset.

Evalueringen har samme teknik under motorhjelmen som SkoleQuiz’en, og derfor er de tekniske krav ens.

GeoQuiz’en er udviklet som det man kalder en “native app”, dvs. den installeres på en smartphone. Det har været nødvendigt, for at opnå den fornødne GPS præcision til en god oplevelse. Vi har valgt kun at udvikle den til smartphones, og ikke tablet og computer, da GeoQuiz kræver GPS, og eleverne er som regel på farten heri, hvilket gør det upraktisk med tablet og computer.

GeoQuiz findes til iOS (iPhone) og Android (de fleste andre). Søg i enten App Store eller Play Store efter “dida geoquiz”. Du kan også blot indtaste elevkoden på www.dida.dk, hvorefter den vil sende dig til download.

Bemærk: Hvis der indtastes en elevkode til en anden type app, sendes man automatisk til den rigtige app.

QR Quiz’en er lige som SkoleQuiz udviklet til webbrowsere. Den bedste oplevelse opnås hvis enheden har kamera, så man kan scanne QR koderne på posterne. Det er dog ikke et krav, da man også kan indtaste en 4-tegns kode, for at låse posten op. Den bedste oplevelse fås på en smartphone, men tablet og computer virker også.

Vi anbefaler at du som lærer minder eleverne om, at de skal have opladt deres devices inden skoledagens start. 

Skal dine elever ud på en længere GeoQuiz, vil det være endnu vigtigere at minde dem om, at lade deres telefoner op til dagen. GeoQuiz appen bruger ikke meget strøm, men hvis der er tale om en længere rute, og temperaturen er lav, så vil batteriet blive drænet hurtigere. 

Det vil dog ikke være nødvendigt for eleverne at have telefonens skærm tændt mellem posterne hele tiden, da dette også dræner telefonen for strøm. Sluk derfor telefonens skærm mellem posterne. Læg evt. telefonen i lommen.
Når eleverne ankommer til en ny post, vibrerer telefonen, så de ved, at de nu er nået til næste post.

Browsere og styresystemer

Browsere

For at få den bedste oplevelse med de produkter Didaktiko leverer, anbefaler vi en af følgende browsere: 

Vi vil altid udvikle vores software til at være kompatibel med de nyeste versioner af de førende browsere og styresystemer herunder Windows, Mac, iOS, Android og Chromebooks. 

Hvis du oplever fejl på vores hjemmeside eller på vores web-app kan det skyldes, at du ikke har den nyeste version af din browser, eller at du benytter en browser som ikke er kompatibel med vores produkter. 

Styresystemer

Vi anbefaler at du bruger et af følgende styresystemer:

  • Windows 10 eller nyere.
  • Nyeste version af macOS.
  • Nyeste version af iOS.
  • Nyeste version af Android.

Privat login

Få tilsendt vores databehandleraftale

Kontakt os for en pris

Få en fordelagtig pris ved at tegne en kommuneaftale.

Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.